Facebook

KAMERÁZZUNK?

 A jó gazda szeme mindent lát. Vagy mégsem? Gondoljunk csak bele, mennyivel egyszerűbb lenne, ha távollétünkben láthatnánk, mi történik otthonunkban, irodánkban, üzletünkben vagy akár a telephelyünkön. Sőt, szükség esetén visszapillanthatnánk a múltba.

 A megoldás egy jó biztonsági kamera rendszer.  Hangsúlyozom és aláhúzom, jó!Megfelelő minőségű képet nyújtó biztonsági kamerák megfelelő objektívvel, jó minőségű rögzítéssel. Számtalan gyártó kínálja termékeit, sokszor bő pénztárcára szabva. Igencsak nehéz a választás, bízzuk megfelelő szakemberre!

 A rendszerek leegyszerűsítve különböző felbontású hagyományos ( analóg ) vagy IP kamerákból, egy jelfeldolgozó központi egységből ( digitális rögzítő, szoftver ) és egy megjelenítő egységből ( monitor ) állnak. A biztonsági kamerák felépítésüket, működési módjukat, manapság még a külső színüket tekintve is számtalan variációban léteznek. Többségüket inframegvilágítóval egészítik ki, így akár sötétben is láthatunk kiegészítő világítás nélkül. Leolvashatunk egy autó rendszámot, megfigyelhetünk árut vagy egy terület bejáratát, de mindez különböző biztonsági kamerát igényel. Ne felejtsük, nincs operatőr aki az aktuális helyzetnek megfelelően irányítja eszközünket. Lehetséges vezeték nélküli biztonsági kamera rendszerek kiépítése is, habár az internet ellátottság növekedésével, a HD minőségre történő átállás valamint a megfizethető kategóriába szelídült árak miatt az érdeklődés inkább az IP kamerák felé fordul. A HD minőség pontosan ötszöröse az analóg képnek, ezáltal részletgazdagabbak a képek, nagyobb biztonsággal azonosíthatóak a cselekmények. Persze ennek a minőségnek, mint mindennek ára van. Léteznek önállóan működő GSM kamerák, amelyekbe tetszőleges szolgáltató által biztosított SIM kártyát valamint egy tároló kártyát helyezve szükség esetén mobil telefonunkra továbbítják a látni valót! Széles a választék, de itt sem javaslom az áruházi polcokon lévő tömegtermékek használatát!

Lásd a lényeget és használd a célnak megfelelő eszközt. Mindegy hogy alap vagy professzionális termékről van szó mindig megfelelő szakember közreműködésével válasszunk.

A világ végéről is? Igen! Az internetes megoldások segítségével a digitális rögzítők, IP biztonsági kamerák alkalmasak arra, hogy az általuk biztosított képet felügyeljük. Rendszerünk nem csak a biztonságunkat, hanem kényelmünket is szolgálja. Csak egy példa. Éppen külföldön nyaralunk és valami váratlan történik otthonunkban. A megfelelő programmal laptopról, mobil telefonról megtekinthető valójában mi is a helyzet. A telefonon „riasztott” szomszéd vagy rokon utasításainknak megfelelően elvégezheti a szükséges teendőket, mit és hogyan tegyen ( pl. csőtörés, betört ablak, stb… ) esetén. A távoli szemünk láttára.

A riasztoplaza –ban az egyszerűbb, olcsóbb biztonsági kamera rendszerektől a professzionális termékekig számtalan megoldást nyújtunk.

…. és hogy ne felejtsem, néhány szó a rendszeres karbantartásról.

A hosszú távú megbízható működés záloga, hogy meghatáro­zott időközönként – min. évente egyszer – ellenőriztessük a be­rendezést. Hiába a jó eszköz, a szakember, a szakszerű telepítés és beüzemelés, ha nem működik megfelelően a rendszerünk. És persze ha működik, akkor kamerázzunk!

 

 

Papp Miklós

okl. villamosmérnök

 

* cikk általános ismertető céllal íródott

 

CO É R Z É K E L Ő

Hogyan juthat hozzá jó áron egy valóban megbízható szénmonoxid érzékelőhöz ?

Kérje kötelezettségmentes ajánlatunkat !

Kötelező *